Uitslagen 28-02-2020

Geplaatst door: ZVCASSEBROEKE - Datum: 29 februari 2020

Uitslag  3de Prov.

Ver Assebroeke  —  ZVC T’Hoekske    8  —  1

Uitslag 1ste Nationale

Zvc Assebroeke  —  AS CF Schaerb.         10  – 3

ASSEBROEKE VEEGT DE KAMPIOEN VAN DE MAT

Na de nederlaag tegen Hoboken vorige week kwam nu Schaerbeek op bezoek. De kampioen van vorig seizoen die een goeie start nam maar na nieuwjaar een terugval kent blijft toch een te duchten tegenstander.

Bij Assebroeke moesten Vanholm , De Wilde en Lenihan verstek geven. C.Simoens was geelgeschorst.Voor het eerst dit seizoen konden we aantreden met de ploeg die de voorbije jaren kampioen speelde. Deswarte , Vandelanoitte en de broertjes Longueville kwamen erbij.

De eerste poging van de match was er eentje van Schaerbeek maar die bal ging naast. Een minuutje later kwam ook de thuisploeg even ruiken. Masselus zag zijn schot op de lat uiteenspatten. Op de counter moest Vanthorre bij de pinken zijn. Een mooie aanval van de Brusselaars strandde op de paal.. Scharbeek eiste de bal op en de thuisploeg liet begaan. Vanthorre moest nog een keer gevat tussenkomen. Na 11 minuten kon Masselus een mooie actie van Braem binnenwerken. 1-0. Een minuutje later deed Braem het nog eens over en bediende nu L.Simoens 2-0. Schaerbeek zette een aanval op over links die fraai werd binnengewerkt. 2-1 Twee minuten later liet de thuisploeg zich verrassen op een vrije trap. 2-2. Het was een aangenaam kijkstuk met twee ploegen die ervoor gingen. L.Simoens vond de keeper op zijn weg en Deswarte kreeg een reuzekans maar die ging over. Ook G.Longueville haalde eens zijn kanon boven maar de gastgoalie pakte. Het waren tien dolle minuten. Simoens , naast en Deswarte paal hielden Assebroeke van een voorsprong. Een minuut later kende Deswarte wel succes. Met een gekraakt schot gaf hij de keeper het nakijken. 3-2. Met nog vijf minuten op de klok rook Assebroeke bloed. Een snelle aanval werd in eigen doel gewerkt door Schaerbeek. 4-2. De thuisploeg vergat net voor rust met twee opgelegde kansen het nekschot te geven aan de Brusselaars. Ruststand 4-2

Assebroeke begon aan de tweede helft zoals het de eerste eindigde. Vol vooruit. G.Longueville met een kanonschot die de gastgoalie onschadelijk maakte. Ook Schaerbeek liet zich niet onbetuigd met twee goeie acties na elkaar. Een eerste aanval van de thuisploeg werd nog afgebroken maar een perfecte counter met 4 vooruit werd beheerst binnengewerkt door Simoens. 5-2 . Twee minuten later dropte G.Longueville nog bom richting vijandelijk doel en deze keer wel met succes. 6-2. Bij Schaerbeek gingen de koptjes naar beneden nu en het regende kansen voor de thuisploeg. Braem kende geen succes maar Vandelanoitte wel. 7-2. Drie minuten later scoorde Deswarte zijn tweede van de avond. 8-2. Tussendoor moest Vanthorre ook nog eens tussenbeide komen. Schaerbeek kon nog een keer tegenprikken. 8-3. Simoens en G.Longueville zorgden voor de eindstand. 10-3. Mooie teamprestatie met misschien de beste wedstrijd van het seizoen..

Nog zes te gaan. Binnen veertien dagen moeten we naar Atlas Liege.

Forza Assebroeke