Uitslagen 27-09-2019

Geplaatst door: ZVCASSEBROEKE - Datum: 28 september 2019

Uitslag  3de Prov.

Ver Assebroeke  —  Herbo Liften     5  —  4

Uitslag 1ste Nationale

Zvc Assebroeke  —  Hoboken Ster        5 —  4

Nipte maar verdiende overwinning

Assebroeke kon wat spelers recupereren t.o.v. vorige week. Deswarte , Braem ,C.Simoens en L.Simoens waren er opnieuw terug bij. Staute en A.Simoens vielen af. Vanholm was op reis. De gebroeders Longueville zijn nog geblesseerd. Hoboken Ster kwam met 8 mensen afzakken naar Zeebrugge. De heren Rassart en Peeters waren de scheidsrechters voor deze partij.

De antwerpenaars mochten de partij op gang zetten en vanaf minuut één zat het tempo er goed in. Na twee minuten trapte Hoboken op de bovenkant van de lat. Een corner via Masselus en Braem bracht niks op. Masselus pakte uit met een sublieme pass doormidden die Deswarte net niet kon binnentikken. Na 5 minuten was het raak. Een mooie aanval via Masselus , Braem en L.Simoens werd door deze laatste keurig afgewerkt. een minuutje later kreeg Deswarte een mooie kans om de score te vedubbelen maar miste op een haar. Ook L.Simoens liet een kans onbenut. Ook Hoboken liet zich niet onbetuigd. Een mooie aanval werd keurig afgewerkt , 1-1. Een reactie van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Nog maar eens Masselus die een sublieme pass verstuurde naar Braem die mooi afwerkte. Opnieuw reageerde Hoboken meteen en met een lekkere dubbelpas maakten ze gelijk. 2-2. Vanthorre hield de thuisploeg recht met een goeie redding. Deswarte schoot nog eens uit zijn sloefen en bediende Braem die de 3-2 binnentikte. Assebroeke was nu baas en L.Simoens knalde net naast. Enkele tellen later was het toch raak. Braem bediende L.Simoens die er 4-2 van maakte. We waren nog altijd maar 14 minuten ver. Het verschroeiende tempo van het eerste kwartier zakte wat en het was wachten tot de 22ste minuut wachten op nog een goeie mogelijkheid. L.Simoens net naast. Hoboken na nu meer het initiatief en dat resulteerde in de aansluitingstreffer 4 minuten voor de rust. Net voor het rustsignaal kregen zowel Hoboken als Assebroeke nog kans maar het bleef aan de rust bij 4-3.

De tweede helft begon met veel balbezit voor Assebroeke. Deswarte pakte uit met een goeie steel meer zag zijn schot geblokt. Hoboken kreeg ook een kans maar dat schot was te zwak om Vanthorre te verschalken. Slordigheden van beide zijden was nu een deel van het spel. Het zware tempo van de eerste helft begon wat door te wegen. Lenihan kon nuitpakken met een vluchtschot maar de bezoekersgoalie was bij de pinken. Assebroeke kon nu toch wat druk zetten maar zonder veel gevaar. Lenihan en Dewilde probeerden nog eens maat hun keeper was attent. Hoboken nam nu over maar kreeg ook niet echt veel gevaarlijke doelkansen. L.Simoens kon een bal ontfutselen op eigen helft en ging er mee aan de haal. Na een knappe ren werkte hij nog eens mooi af ook. 5-3. Wat meer ademruimte zou je denken maar dat was buiten Hoboken gerekend. Een scherpe counter bracht hen weer in de match. 5-4 na 18 minuten in de tweede helft. Assebroeke morste nu wat met kansen en moest opletten voor die counter. L.Simoens knalde  twee keer net naast. Ook Hoboken kreeg kansen maar Vanthorre stak daar een stokje voor. C.Simoens viseerde nog eens de paal en Jason Vandelanoitte knalde op de dwarsligger. De laatste minuten moest ook Vanthorre nog tweemaal goed plat om de zege veilig te stellen. Er werd niet meer gescoord en de eindstand werd 5-4.

Zeer leuke wedstrijd gezien van twee teams die er een mooi pot zaalvoetbal hebben van gemaakt. Een moeizame maar verdiende zege op basis van de kansen. Hoboken gaf echter niet op en het was knokken tot het laatste fluitsignaal. Volgende week zijn we vrij en binnen veertien dagen ontvangen we Gold Lachs Seraing in Zeebrugge om 21h30.

Forza Assebroeke