Uitslagen 20-09-2019

Geplaatst door: ZVCASSEBROEKE - Datum: 21 september 2019

Uitslag  3de Prov.

T’ Hoekske  —  Ver Assebroeke     3  —  7

Uitslag 1ste Nationale

Engiechu Liege  —  Zvc Assebroeke        1 —  4

Eerste uitzege is een feit.

Assebroeke moest naar Luik met een pak afwezigen. Met de gekwetsen Braem , G. en B Longueville vielen ook Deswarte (werkomstandigheden) , L.Simoens ( training veldvoetbal) en C.Simoens ( geen schoenen!!!!!) en Seppe Vereecke (mag niet meer spelen van het veldvoetbal)  waren we zowat een volledig team kwijt. Twee beloften (A.Simoens en Quinn Staute )mochten mee om toch nog aan negen spelers te geraken. De anderen ware Vanthorre , D. en V. Masselus , Lenihan , Vandelanoitte , Van Holm en Dewilde. De luikenaars kregen ook negen spelers op het wedstrijdblad.

Assebroeke won de toss en toonde zich meteen via Van Holm die met een goeie steel op de keeper af stormde , de paal zat in de weg. Een minuutje later mocht diezelfde Van Holm nog eens aanleggen maar de thuisdoelman pakte. Liege kwam ook opzetten en de eerste kans van de thuisploeg was meteen raak. Vanthorre zag het schot te laat komen en moest zich gewonnen geven. 1-0 na drie minuten. De thuisploeg drong aan en een schot ging net naast. Nadat Van Holm te zwak de thuisgoalie belaagde was het Dewilde die vanuit de draai de 1-1 kon binnentrappen. De luikenaars waren niet van slag en eisten de bal op. Dat resulteerde in een paar kansen die net naast gingen. Na een mooie actie van een thuispeler kwam Assebroeke goed weg en twee minuten later bracht ook de paal redding. Assebroeke moest alle zeilen bijzetten en dat resulteerde in 4 blauwe kaarten na 15 minuten. D.Masselus kreeg een gele kaart om te mekkeren. Er volgden nu een tiental minuten met weinig doelgevaar. Zes minuten voor rust kon de thuisploeg nog eens aanleggen maar weer net naast. De ingekomen Staute kreeg net voor rust nog twee mooie kansen maar kreeg de bal er niet in. We gingen rusten met een 1-1 ruststand.

De eerste 5 minuten waren voor de thuisploeg. Vanthorre moest tot tweemaal toe de thuisploeg van een voorsprong houden. Aan de overkant waren Dewilde en Masselus gevaarlijk voor Assebroeke.  Het was Dewilde die met een goeie actie een 1-2 voorsprong kon op het bord zetten. Liege reageerde direct maar Vanthorre was in goede doen en voorkwam de gelijkmaker. Dewilde begint zijn draai te vinden en knalde na een mooie actie op de vuisten van de thuisgoalie. De storm ging even gaan liggen maar na 16 minuten bracht de paal redding voor Assebroeke. Ook Lenihan zag zijn schot op de paal uiteenspatten. Een goeie aanval via Vandelanoitte , A.Simoens en D.Masselus werd door die laatste netjes binnengeschoten. 1-3 . De thuisplmoeg ging nu nog nadrukkelijker op zoek naar een aansluitingstreffen maar Assebroeke plooide niet. Integendeel , na een mooie actie van A.Simoens kon hij D.Masselus bedienen die zijn sterke partij beloond zag met een tweede treffer , 1-4. Met nog zeven minuten te gaan pakte de thuisploeg uit met powerplay maar Assebroeke hield de boel potdicht. Vanthorre zag zijn dropschot nog net over gaan en verder dan nog enkele ongevaarlijke schoten kwam de thuisploeg niet meer. Het bleef 1-4.

Sterke prestatie van Assebroeke. Liege had het meest de bal maar Assebroeke wachtte zijn momenten af en kon zo de drie punten mee naar Brugge nemen. Verder een dikke pluim aan de mensen van Liege voor de goeie ontvangst en de lekkere pasta na afloop. De terugreis van dik 2 uur was net iets leuker met een overwinning op zak. Volgende speeldag ontvangen we Hoboken Ster om 21h30 in Zeebrugge.

Forza Assebroeke