Uitslagen 10-01-2020

Geplaatst door: ZVCASSEBROEKE - Datum: 11 januari 2020

Uitslag  3de Prov.

Roots Brugge  —  Ver Assebroeke     6  —  9

Uitslag 1ste Nationale

FSG Wavre  —  Zvc Assebroeke         3 —  17

Walk-Over in Walibi

Voor de eerste match van de terugronde moesten we naar Wavre die momenteel nog 0 punten heeft. Assebroeke kon niet beschikken over C.Simoens , Arvid Lenihan , De Swarte Jason en de gebroeders Longueville. Operatie vierde plaats werd vandaag ingezet.

Het eerste schot op doel kwam van de thuisploeg. Net naast. De verdediging van Assebroeke had vergeten de wekker te zetten en waren aan het slaapwandelen want na één minuut mocht Wavre de score openen.

Toen iedereen wakker was kon de wedstrijd beginnen. Assebroeke begon het doel van de thuisploeg te bestoken. Braem , L.Simoens vonden de keeper op hun weg of het vizier was nog niet goed afgesteld. Na zes minuten was de ban gebroken en kon Braem gelijk stellen 1-1. Een minuut later was het L.Simoens die Assebroeke op voorsprong bracht. En de belegering ging verder. L.Simoens met de 1-3 en twee minuten later tekende Van Holm zijn eerste van de avond aan. 1-4. Braem deed er nog eentje bij ,1-5 en een minuut later bediende De Wilde zijn spitsbroeder Van Holm die mooi afwerkte. 1-6. Diego Dewilde kende even later pech als zijn schot op de paal uiteenspatte en A.Simoens zag zijn schot voorlangs buitengaan..Vanthorre moest nog één keer goed tussenbeide komen vooraleer Van Holm de ruststand op het bord kon zetten 1-8

Wavre kwam vol goede moed op het veld in de tweede helft en kon tegenscoren na een vrije trap. 2-8. Direct antwoord van Assebroeke met LSimoens die er 2-9 van maakte. Wavre werd zoek gespeeld en Braem zag zijn schot op de lat belanden. De thuisgoalie kwam tot tweemaal toe heel goed tussenbeide om de tiende treffer te vermijden maar het was slechts uitstel. Aaron Simoens pegelde van afstand de 2-10 binnen.

Eventjes de voet van het gaspedaal en de thuisploeg kon tweemaal dreigen . Net naast en Vanthorre hield hun van een derde treffer. De gebroeders Simoens mochten om beurt een doelpunt laten optekenen na twee goeie aanvallen. 2-12 na acht minuten in de tweede helft. En de lijdensweg van de Walibiboys was nog niet gedaan. Diego Dewilde kon tweemaal prikken. Eerst met een mooi schot en de tweede na een goeie steel. Laurenz Simoens zorgde met zijn zesde en zevende doelpunt van de avond voor de 2-16. Wavre kon nog eenmaal tegenscoren vooraleer De Wilde de eindstand kon vastleggen op 3-17.

Zoals de uitslag laat blijken was Wavre geen partij voor Assebroeke.

De jongens uit Wavre hebben een vergiftigd geschenk aangenomen om in eerste nationale aan te treden. Het is beter dat je geen stappen overslaat in een groeiproces.Vandaag was geen waardemeter maar we kunnen toch met een goed gevoel naar de volgende wedstrijd uitkijken en dit is volgende week vrijdag om 21h30 in Assebroek , zaal Jan Fevijn.

Forza Assebroeke