Uitslagen 06-09-2019

Geplaatst door: ZVCASSEBROEKE - Datum: 7 september 2019

Uitslag 2de Prov.

Rappid ’99  —  Jong Assebroeke         5  —  7

Uitslag  3de Prov.

Rapid Calimero  —  Ver Assebroeke      2  —  4

Uitslag 1ste Nationale

AS CF Schaerb  —  Zvc Assebroeke         5 —  4

Goed debuut in eerste nationale ondanks 5-4 verlies tegen kampioen Schaerbeek.

Meteen erin vliegen zoals we zeggen. Eerste competitiematch op het hoogste niveau meteen naar de regerende kampioen Schaerbeek. Vorige week hebben ze nog de supercup gewonnen tegen bekerwinnaar Hannuit.

Assebroeke kon tien spelers tussen de lijnen krijgen. Diego Dewilde en Brian Vanholm maakten hun debuut bij Assebroeke. Verder waren het de vertrouwde gezichten van de voorbije jaren. Masselus Darco en Vittor , Yentl Vanthorre , Stan Braem , Laurenz Simoens , Jason Deswarte , Jason Vandelanoitte en Arvid Lenihan.

Assebroeke won de tos en mocht opzetten. Zoals verwacht waren de eerste minuten studieronde. Na 3 minuten een schuchtere poging van Jason Deswarte , keeper pakt. Twee minuten later was de thuisploeg aan de beurt maar geen probleem voor Vanthorre. Een minuutje later kreeg Schaerbeek een reuzekans maar Vanthorre pakte goed. In diezelfde minuut kreeg Braem ook een kans maar de thuisgoalie gaf geen krimp. Uit een corner kreeg Simoens een schietkans , net naast. Het spel ging goed over en weer en Assebroeke kwam goed weg na een schot op de lat van de thuisploeg. Simoens en Deswarte gingen nog eens hun kans maar net niet goed genoeg om de keeper te verschalken. Na 13 minuten pakte Masselus uit met een sublieme pass op Braem die beheerst binnenwerkte. 0-1. De thuisploeg kwam nu wat meer opzetten zonder echt grote kansen. In de 19de minuut scoorde Schaerbeek de 1-1 na een dekkingsfout op een corner. Geen man overboord en Assebroeke herpakte zich direct. In de 25ste minuut was Simoens de snelste om een vrije trap in twee keer binnen te werken. Schaerbeek zette daar een mooie aanval tegenover met de 2-2 tot gevolg. De rust was in zicht maar net voor affluiten kregen we de 3-2 tegen nadat Simoens al dan niet foutief tegen de grond was gewerkt. De scheidsrechter gaf echter het voordeel aan de thuisploeg die niet aarzelde en er 3-2 van maakte.Een goeie eerste helft waar we mss wel verdienden om met een gelijkspel te gaan rusten.

De tien minuten rust waren welgekomen. Assebroeke ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Een bedrijvige Deswarte zag zijn kans net naast gaan. Het was echter weer Masselus die mooi Braem bediende die niet aarzelde en de 3-3 op het bord zette. De thuisploeg liet even begaan en 11 minuten zette Deswarte goed door en werkte beheerst af. 3-4. Assebroeke had goed de controle nu en het was zoeken voor de kampioen om een gaatje te vinden. Schaerbeek had de bal maar moest tot de 17de minuut wachten om te scoren na een mooi opgezette aanval 4-4. We werden even overmoedig en gingen met z’n allen in de aanval , dat werd genadeloos afgestraft op de counter 5-4. Simoens kreeg in de 25ste minuut nog een dot van een kans maar de keeper pakte zonder het goed te beseffen. Soms moet je wat geluk hebben. In de laatste minuten hadden we nog enkele kansen maar het vizier stond niet meer zo goed gericht. Goeie leiding en faire wedstrijd. Eindstand 5-4

Conclusie na de wedstrijd. Dat we zeker dit niveau aankunnen. We zijn op geen enkel moment weggespeeld door de kampioen maar je ziet dat zij meer ervaring hebben op het hoogste niveau. Maar we leren bij en nemen dit mee naar de volgende wedstrijd. Volgende week eerste thuiswedstrijd in Zeebrugge om 21h30 tegen FSG Wavre. Supporters op post om die eerste overwinning binnen te rijven.