Uitslag 03-01-2020

Geplaatst door: ZVCASSEBROEKE - Datum: 4 januari 2020

Beker Van Belgie 1/16

ZVC Assebroeke — Chamal Jette 6 — 1

ASSEBROEKE BEKERT VERDER

Onze eerste wedstrijd in de nieuwe bekercampagne mochten we thuisafwerken tegen Chamal Jette die momenteel actief is in derde nationale en daar de derde plaats bekleed. Lenihan , Vanholm , C.Simoens en gebroeders Longueville waren er niet bij. Aaron Simoens mocht na zijn vorige goeie optreden weer aantreden met de eerste ploeg.

De bezoekers mochten de wedstrijd op gang trekken en meteen was duidelijk dat ze technisch vaardige spelers in hun rangen hadden. De eerste kans was echter voor L.Simoens die net naast besloot. Na 3 minuten kwam Jette even piepen maar Vanthorre pakte vlot. In diezelfde minuut mocht Braem aanleggen maar ook de gastgoalie was bij de pinken. Een goeie aanval van Assebroeke bracht niks op en twee minuten later ging het hard schot van Braem net naast. Een minuut later was het wel prijs. Een loeier doormidden van Braem verraste de doelman en de 1-0 stond op het bord. Een listige kopbal van Simoens ging net over. Jette kreeg de bal van de thuisploeg en kon enkele keren dreigen maar Vanthorre was goed bij de zaak en etaleerde zijn vorm van de laatste wedstrijden. Een strak schot van op afstand ging maar net naast voor de bezoekers. Tijd aan de thuisploeg om een tandje bij te steken en Braem rondde een mooie soloactie mooi af 2-0. De thuisploeg drukte nu even door en enkele tellen later stond het 3-0. Een goed schot van Braem werd binnengewerkt door L.Simoens in de rebound. Een minuutje later kon Jette tegenscoren via een vrije trap. Assebroeke liet de bezoekers even in de match komen en zag een schot net naast zoeven. Vanthorre pakte nog eens uit met een goeie redding net voor rust. Ruststand 3-1.

De tweede helft begon goed voor de thuisploeg met vrijwel meteen een kans voor Braem maar hun keeper pakte. Ook Vanthorre moest goed tussenbeide komen op een goed schot. De thuisploeg zocht nu nadrukkelijker een vierde treffer maar L.Simoens zag zijn schot op de paal uiteenspatten. Jette had nu meer fouten nodig om Assebroeke af te stoppen en dat leverde enkel vrije trappen op . De eerste krulde Masselus nog net naast maar even later knalde hij zijn tweede poging wel binnen. 4-1. Diego Dewilde die beter zijn draai begint te vinden maakte er een minuut later 5-1 van . Boeken toe voor Jette. Assebroeke kon de wedstrijd rustig controleren en Jette kon er nog weinig tegenover zetten. L.Simoens zag zijn schot nog net overgaan. Vier minuten later waren er twee discutabele fases. Eerst werd A.Simoens al dan niet foutief gestuit in het bezoekende doelgebied maar de overigens goed leidende Coudeville zag er geen fout in. Even later zag hij ook geen fout in het doelgebied van de thuisploeg nadat diezelfde Simoens de bal daar onschadelijk maakte. Geen strafschop en het spel ging verder. Aaron Simoens vertrok van op eigen helft en zette met een mooie solo eigenhandig de eindstand op het bord 6-1. Sterk Aaron.

Klus geklaard. Niet hoogstaand maar een bekermatch is nooit makkelijk. Chamal Jette verweerde zich goed en had een paar technisch vaardige spelers. Het miste wel de power om Assebroeke pijn te doen. Volgende ronde moeten we naar Atlas Liege die ook in onze reeks speelt en waar we in de heenronde thuis 3-3 tegen speelden. Toch één van de betere ploegen waar we dit seizoen al tegen gespeeld hebben. Afspraak op 31 januari in Luik. Bedankt aan de talrijk opgekomen bezoekers. Toch een 180 man voor deze bekerpartij.

Forza Assebroeke