Geschiedenis

In 2009 begonnen een stel jonge gasten uit Assebroek mee te doen aan tornooitjes in de omgeving van Brugge . David Van Hamme ontfermde zich over het jong geweld en begeleide ze van tornooi naar tornooi. Algauw werd de vraag gesteld om ergens in competitie te gaan spelen en na wat speurwerk werd het de minivoetbalcompetitie van De Strooien Hane in Loppem. Mvv Assebroeke was geboren.

2010 / 2011
Mvv Assebroeke ging van start in reeks B van die competitie in een reeks met dertien ploegen. In 24 wedstrijden werd er 23 keer gewonnen en één maal gelijkgespeeld. Er werd 328 keer gescoord en kregen we er 48 tegen. We werden kampioen met twee punten voorsprong op Slagerij Verplancke. In oktober 2010 is Steve Matthys erbij gekomen om het bestuur te versterken . Miguel Soetaert starte samen aan het seizoen met David Van Hamme als afgevaardigde / materiaalmeester / manusje van alles. David nam de taak van coach op zich en Steve nam de administratieve taken op zich.

2011 / 2012
Tweede seizoen in Loppem maar nu in reeks A. We werden tweede na het sterke Super GB Loppem die de voorbije jaren reeks A domineerde in De Strooien Hane. Er werden 17 van de 24 wedstrijden gewonnen , 5 keer verloren en twee keer gelijkgespeeld. 159 doelpunten voor en 91 doelpunten tegen. We werden tweede op zes punten van de verdiende kampioen Super GB Loppem.. Toch sloten we het seizoen af met een prijs en wonnen we de beker in Loppem van de kampioen Super GB. Een mooie afsluiter van het seizoen en van Loppem want er was ondertussen besloten om over te stappen naar de Vlaamse Zaalvoetbalbond (VZVB).

2012 / 2013
Voor het nieuwe seizoen volgde er een naamsverandering en werd Mvv Assebroeke logischerwijs Zvc Assebroeke (Zaalvoetbalclub Assebroeke). Ons eerste seizoen in de VZVB traden we aan in derde provinciale A in een reeks met 11 ploegen. We werden kampioen zonder één verlieswedstrijd. Op onze kampioenenmatch speelden we gelijk tegen De Stoepa. We namen ook deel aan de Beker van West-Vlaanderen en verrasten vriend en vijand door meteen de halve finale te halen. Daarin moesten we de duimen leggen voor de latere bekerwinnaar Zvc Bouwteam. Ondertussen was ons ledenaantal zodanig gestegen dat we opteerden voor het nieuwe seizoen een tweede team in competitie te brengen zodat iedereen speelgelegenheid zou krijgen.

2013 / 2014
Zvc Assebroeke in tweede provinciale (13 teams) en Ver Assebroeke (12 teams) in derde provinciale. Zvc ging op zijn elan door van het vorige seizoen en weer werd er niet verloren. Na 23 overwinningen en slechts één gelijkspel werd een tweede titel op rij een feit. Ook Ver Assebroeke deed het goed en moest in de voorlaatste match van het seizoen zich gewonnen geven tegen Rapid Calimeros. Een eervolle en verdiende tweede plaats. Opnieuw werd er deelgenomen aan de Beker van West-Vlaanderen en haalden we opnieuw de halve finale. Zvc Bouwteam was opnieuw de tegenstander. Dit keer waren wij de betere ploeg maar vergaten we het af te maken. Na een voorsprong uit handen te hebben gegeven moesten er penalty’s worden getrapt en gingen we er opnieuw uit. Zvc Bouwteam won en werden opnieuw bekerwinnaar na de finale te winnen tegen Rapid Calimeros. Toch een domper op ons mooie seizoen.

2014 / 2015
Ons derde seizoen gingen we van start met drie ploegen . In elke provincale reeks van de VZVB had Assebroeke nu een ploeg. Zvc in 1° prov. , Ver in 2° prov. en Jong Assebroeke in 3° prov. Ondertussen zijn we verhuist van sportzaal. De sporthal van het KA Assebroek werd onze nieuwe thuisbasis na twee seizoenen Bloso Julien Saelens. De reden daartoe was dat we onze drie ploegen op vrijdag hun thuiswedstrijden konden laten afwerken. Zvc Assebroeke speelde het weer klaar om het seizoen zonder nederlaag af te sluiten en kampioen te worden in eerste provinciale . Deaf Bruges 04 snoepte ons één puntje af. Ver Assebroeke had zijn revanche beet voor het vorige seizoen door kampioen te spelen op de laatste speeldag. Het werd een gelijke stand in het eindklassement maar door meer gewonnen matchen werden we kampioen.

Jong Assebroeke deed het ook zeer goed en derde in hun reeks. Jong Assebroeke trad aan met spelers tussen de 15 en 21 jaar met het oog om later spelers te laten doorstromen naar het eerste team. Zij werden begeleid door Peter Deburchgraeve en Peter Gereels. Beker van West-Vlaanderen , derde keer goeie keer. We haalden dit keer wel de finale en wonnen die verdiend van Zvc Paravang met 4 – 1. Een mooi seizoen afgesloten met twee titels , een derde plaats en bekerwinst. En de honger om uit te breiden was nog niet gestild. Tijdens het seizoen werd er links en rechts gepolst om met een jeugdopleiding te starten. De twee Peter’s van Jong Assebroeke waren bereid om ook de trainingen op zich te nemen. Nic Vanbelle werd binnengehaald als jeugdcoördinator van het nieuwe project. Jeugdopleiding Pass-Pass Assebroeke start in het seizoen 2015/2016 officieel met jeugdopleiding voor spelertjes tussen 6 en 15 jaar.

2015/2016

Zvc Assebroeke treed dit jaar aan in de Vlaamse competitie (regio west) met dit keer verplaatsingen buiten onze provincie. Het vooropgestelde doel om in de nationale reeksen te spelen is na 4 seizoenen reeds bereikt want deze reeks mag gerust als 4° nationale bestempeld worden met verplaatsingen naar St-Niklaas , Hamme en Stekene. We voerden het klassement aan in de heenronde maar in de terugronde kregen we een terugval en op het einde van het seizoen waren we derde. In de 1/16 finale van de beker van Vlaanderen werden we te vroeg uitgeschakeld door Steenokkerzeel. Via strafschoppen gingen we eruit. Al bij al een geslaagd seizoen in ons eerste jaar in nationale.

Ver Assebroeke mocht proeven van 1° provinciale en kon het seizoen afsluiten op een mooie tweede plaats. Jong Assebroeke kroonde zich tot kampioen in 3° provinciale en zo kon onze vereniging voor het vierde seizoen op rij een kampioen leveren in de provinciale reeksen. In de beker van West-Vlaanderen haalden we opnieuw de finale maar verloren we die helaas tegen Zvc ’t Pomptje uit Oudenburg met 6 – 1. Toch een domper op ons mooie seizoen.

Nieuw dit seizoen was de jeugdwerking ” Pass Pass Assebroeke ” . Het werd meteen een succes want we konden 60 jeugdspelertjes verwelkomen om kennis te maken met het zaalvoetbal. Op woensdagnamiddag en zondagvoormiddag konden deze jonge snaken tussen 6 en 15 jaar zich uitleven in de zaal en werd er ook deelgenomen aan de jeugdcompetitie op zondagnamiddag. Op het eind van het seizoen moesten we helaas met pijn in het hart beslissen dit project terug te stoppen. Jeugdverantwoordelijke Nic Vanbelle kreeg op het eind van het seizoen de kans om T1 te worden bij Zvv Cercle Brugge en verkoos die kans bij zijn oude liefde. Organisatorisch was het voor ons onmogelijk door te gaan met de jeugdwerking. Velen waren teleurgesteld door die plotse beslissing dat we toch nog op zoek gingen naar een oplossing en die vonden we bij Vzw Foot en Fun. Samen met Jan Herreman werd er een oplossing uitgewerkt zodat de meesten konden blijven verder komen. Peter Deburchgraeve gaat mee als jeugdtrainer en ook Lydia Grammens gaat mee als manusje vanalles. Ook David blijft betrokken bij de jeugdwerking.

Dit seizoen konden we afsluiten met 109 leden.

2016/2017

Het tweede seizoen in de Vlaamse reeks (vierde nationale) wilden we een gooi doen naar de oppergaai . Er werd fel verjongd in het team dus werd het afwachten wat dit zou brengen. Dit jaar werd er geopteerd om met een meevoetballende keeper te spelen. En de nieuwe aanpak loonde. Met fris voetbal speelden we met 12 punten voorsprong kampioen. Ons tweede doel was de beker van Vlaanderen. In de halve finale werden we uitgeschakeld tegen de latere winnaar , Eendracht Waregem met 4 – 3.  In onze derde finale op rij in de beker van West-Vlaanderen moesten we het opnemen tegen General Store uit Diksmuide. De ” beutereters ” werden naar huis gestuurd met een 3-6 na een talrijk bijgewoonde finale.

Ver Assebroeke miste met een 4 op 12 toch een beetje zijn start. Het was wat zoeken en na een tiental weken begon alles in zijn plooi te vallen. We konden het seizoen toch nog afsluiten met een gedeelde derde plaats op 4 punten van kampioen Zvc Victory. Voor volgend seizoen kan coach Peter Deburchgraeve rekenen op enkele nieuwe aanwinsten.

Een zeer geslaagd seizoen met alweer een kampioenstitel en tweede bekerwinst in de beker van West-Vlaanderen.Op naar derde nationale waar we mikken op de middenmoot. Ver Assebroeke ambieert een top drie plaats. Volgend seizoen brengt Assebroeke ook weer een jeugdploeg in competitie. Het word ook uitkijken naar ons eerste kersttornooi. De “Santa Cup” zaal plaatsvinden tussen 26 en 30 december.

2017/2018 

We konden de ploeg samenhouden en enkele versterkingen toevoegen aan het eerste team. Met 23 overwinningen en 1 gelijkspel speelden we kampioen in ons eerste seizoen in derde nationale. De tweede in de stand volgde op 13 punten.

Ook in de beker van Belgie lieten we ons opmerken met een zeer mooi parcours die ons tot in 1/4 finale bracht. De eerste twee speelrondes gingen we makkelijk door. In de 1/16 finale moesten we op bezoek bij eerste nationaler Ergo Flemalle. Aangemoedigd door een zestigtal meegereisde  supporters schakelden we hen uit met 3-8. In de 1/8 finale mochten we RP Morlanwelz ontvangen  voor ruim 250 supporters. Een echte cupmatch met hete standjes waarin de scheidsrechter de match  even voor tijd affloot na onsportief gedrag van de bezoekers bij een 3-2 stand . Het werd 5-0FF in ons  voordeel. 1/4 finale in heen en terug tegen GS Hoboken waar de helft van de nationale ploeg aantreed.  In de heenmatch konden we een knappe uitgangspositie verzilveren. In de laatste seconden moesten  een mooi gelijkspel prijsgeven , 6-5.De ruim 100 meegereisde supporters waren er getuige van.  In Assebroek werd het een ander verhaal. We verloren met 1-6 maar mochten toch met opgegeven  hoofd het bekertornooi verlaten. 350 toeschouwers waren getuige.

De beker van West-Vlaanderen werd voor de derde keer in vier jaar gewonnen en blijft nu definitief in Assebroeke. Nieuwkomer Bouwwerken Dedeyne ,die kampioen werd in derde provinciale, werd verslagen met 4-0.

Onze tweede ploeg in eerste provinciale kende een kwakkelseizoen met een tiende plaats als resultaat.

De jeugdploeg U11 deed het zeer goed met een vierde plaats op tien ploegen. Voor het nieuwe seizoen komt er weer een jongerenploeg , Jong Assebroeke, in competitie die de plaats van Ver Assebroeke zal innemen in eerste provinciale.Ver Assebroeke zal aantreden in derde provinciale.

De jaarlijkse kaarting , de Santa Cup en het eetfestijn staan ook weer op de kalender.

2018/2019

Met nagenoeg dezelfde ploeg als vorig seizoen speelde Assebroeke het klaar om kampioen te spelen in 2° nationale en te promoveren naar 1° nationale. Met slechts drie verliespunten , één gelijkspel en éénmaal verlies, hielden we SO Jeunes Dour achter ons die mee de promotie maakt naar 1° nationale. Met zes titels in zeven seizoenen zijn we van 3° provinciale opgeklommen naar 1° nationale. Een huzarenstukje die weinigen ons voordeden.Bij deze willen we iedereen bedanken die er in de loop van de jaren aan meewerkte. Alle medewerkers , spelers , supporters en niet te vergeten onze sponsors want zonder al deze mensen was dit niet mogelijk.

In de beker van Belgie zijn we opnieuw gestrand in de 1/4 finale.

Opnieuw was GS Hoboken ons zwart beest nadat we in de 1/16 en 1/8 finale respectievelijk eerste nationalers HC La Hestre en Futsal Evere hadden uitgeschakeld.

De beker van West-Vlaanderen blijft in Assebroek na 6-0 winst tegen Zvc De Mercie.

De jonge snaken van Peter Deburchgraeve speelden kampioen in eerste provinciale. De promotie naar 4° nationale (Vlaamse reeks) komt er niet omwille van organisatorische redenen. Ze maken een doorstart in 2° provinciale waar ze de plaats innemen van Ver Assebroeke die na een derde plaats mochten als bijkomende stijger promoveren. Ver Assebroeke blijft zo in 3° provinciale actief.

Als eerstejaars bij de U13 speelde onze jongste telgen van Assebroeke een verdienstelijk seizoen met vallen en opstaan.

Dit succesvol seizoen bleef niet onopgemerkt bij de selectieheren van de nationale ploeg. Stan Braem en Laurenz Simoens werden opgeroepen voor de nationale ploeg en hebben intussen elk één cap op hun palmares staan.

Voor het nieuwe seizoen zijn er weer enkele veranderingen op til. Onze zaal in Assebroek ( Jan Fevijn ) was aan renovatie toe en met dank aan de school Jan Fevijn en stad Brugge zal dit ook effectief gebeuren. We krijgen een nieuwe sportvloer , tribunes , verlichting en gerenoveerde kleedkamers. Dit alles zou moeten klaar zijn eind 2019. Onze eerste wedstrijden in 1° nationale zullen doorgaan in Zeebrugge.

Assebroeke begint straks aan zijn tiende seizoen ( 2 seizoenen minivoetbal in Loppem en 7 seizoenen VZVB/BZVB ) en dit willen we in de verf zetten met organisatie van de beker van West-Vlaanderen op ons te nemen.