BEKER VAN BELGIE

BEKER VAN BELGIE  2019/2020

1/8

 

  • ATLAS LIEGE —  ZVC ASSEBROEKE              31/01/2020
  • HOBOKEN STER — ADLSMJ FLEMALLE
  • ANNEESSEENS BXL — FUTS MOLENBEEK
  • AS CF SCHAERB — HERSTAL 1453
  • GS BEO HOBOKEN — CELTIC VISE
  • HCT DOMI MANAG — FUTS IP HANNUT
  • ENGIECHU LIEGE — GOLD LACHS SRG
  • SO JEUNES DOUR — APS OASIS BXL

1/16
ZVC ASSEBROEKE  — CHAMAL JETTE    6 -1

ASSEBROEKE BEKERT VERDER

Onze eerste wedstrijd in de nieuwe bekercampagne mochten we thuisafwerken tegen Chamal Jette die momenteel actief is in derde nationale en daar de derde plaats bekleed. Lenihan , Vanholm , C.Simoens en gebroeders Longueville waren er niet bij. Aaron Simoens mocht na zijn vorige goeie optreden weer aantreden met de eerste ploeg.

De bezoekers mochten de wedstrijd op gang trekken en meteen was duidelijk dat ze technisch vaardige spelers in hun rangen hadden. De eerste kans was echter voor L.Simoens die net naast besloot. Na 3 minuten kwam Jette even piepen maar Vanthorre pakte vlot. In diezelfde minuut mocht Braem aanleggen maar ook de gastgoalie was bij de pinken. Een goeie aanval van Assebroeke bracht niks op en twee minuten later ging het hard schot van Braem net naast. Een minuut later was het wel prijs. Een loeier doormidden van Braem verraste de doelman en de 1-0 stond op het bord. Een listige kopbal van Simoens ging net over. Jette kreeg de bal van de thuisploeg en kon enkele keren dreigen maar Vanthorre was goed bij de zaak en etaleerde zijn vorm van de laatste wedstrijden. Een strak schot van op afstand ging maar net naast voor de bezoekers. Tijd aan de thuisploeg om een tandje bij te steken en Braem rondde een mooie soloactie mooi af 2-0. De thuisploeg drukte nu even door en enkele tellen later stond het 3-0. Een goed schot van Braem werd binnengewerkt door L.Simoens in de rebound. Een minuutje later kon Jette tegenscoren via een vrije trap. Assebroeke liet de bezoekers even in de match komen en zag een schot net naast zoeven. Vanthorre pakte nog eens uit met een goeie redding net voor rust. Ruststand 3-1.

De tweede helft begon goed voor de thuisploeg met vrijwel meteen een kans voor Braem maar hun keeper pakte. Ook Vanthorre moest goed tussenbeide komen op een goed schot. De thuisploeg zocht nu nadrukkelijker een vierde treffer maar L.Simoens zag zijn schot op de paal uiteenspatten. Jette had nu meer fouten nodig om Assebroeke af te stoppen en dat leverde enkel vrije trappen op . De eerste krulde Masselus nog net naast maar even later knalde hij zijn tweede poging wel binnen. 4-1. Diego Dewilde die beter zijn draai begint te vinden maakte er een minuut later 5-1 van . Boeken toe voor Jette. Assebroeke kon de wedstrijd rustig controleren en Jette kon er nog weinig tegenover zetten. L.Simoens zag zijn schot nog net overgaan. Vier minuten later waren er twee discutabele fases. Eerst werd A.Simoens al dan niet foutief gestuit in het bezoekende doelgebied maar de overigens goed leidende Coudeville zag er geen fout in. Even later zag hij ook geen fout in het doelgebied van de thuisploeg nadat diezelfde Simoens de bal daar onschadelijk maakte. Geen strafschop en het spel ging verder. Aaron Simoens vertrok van op eigen helft en zette met een mooie solo eigenhandig de eindstand op het bord 6-1. Sterk Aaron.

Klus geklaard. Niet hoogstaand maar een bekermatch is nooit makkelijk. Chamal Jette verweerde zich goed en had een paar technisch vaardige spelers. Het miste wel de power om Assebroeke pijn te doen. Volgende ronde moeten we naar Atlas Liege die ook in onze reeks speelt en waar we in de heenronde thuis 3-3 tegen speelden. Toch één van de betere ploegen waar we dit seizoen al tegen gespeeld hebben. Afspraak op 31 januari in Luik. Bedankt aan de talrijk opgekomen bezoekers. Toch een 180 man voor deze bekerpartij.

Forza Assebroeke

BEKER VAN BELGIE  2018/2019

Terug  1/4

GS BEO Hoboken (1N)  —  ZVC ASSEBROEKE (2Na)           7 – 3

Peterbos Ander (3Nc)  —  Moratex Lebbeke(3Nb)                  7 – 7   P 3 – 4

Factfuts Limal (1N)  —  Futs IP Hannut(1N)                            7 – 8

Basic-Fit BXL (1N)  —  Lart Bruxelles (1N)                              3 – 2

Heen  1/4

ZVC ASSEBROEKE (2Na)  —  GS BEO Hoboken (1N)           2 – 5

Bij Assebroeke moest Deswarte gekwetst afhaken. Vanraefelghem was ziek. Bij Hoboken ontbrak Hicham Channouf. Een heruitgave van de kwartfinale van vorig seizoen. Ook nu weer konden we rekenen op onze supporters die talrijk waren opgekomen.

Hoboken mocht opzetten en hield de bal goed in eigen rangen. Assebroeke liet begaan en stond goed in blok te verdedigen. Het eerste kansje was voor B.Longueville maar de doelman van Hoboken ranselde hem uit zijn doel.De volgende vijf minuten was het aftasten van beide ploegen waarin Hoboken meer balbezit had dan Assebroeke. Na zes minuten toch even warm voor het doel van Assebroeke maar het afgeweken schot ging net naast. Hoboken ging nu toch nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt en de paal redde de thuisploeg van een achterstand. Na slecht uitverdedigen kreeg Hoboken de 0-1 in een cadeauverpakking. Assebroeke moest zich herpakken en kwam nu meer in de wedstrijd. Na zeventien minuten vizeerde Hoboken voor een tweede maal de paal. De laatste acht
minuten van de eerste helft waren voor Assebroeke. Eerst Braem en net erna G.Longueville konden net niet de 1-1
binnentrappen. Ook Lenihan kreeg het leer niet voorbij de doelman. Tot driemaal toe hield de gastgoalie zijn ploeg
overeind. Assebroeke verdiende nu wel een doelpunt en kwam er ook in de laatste minuut van de eerste helft. Na een prachtaanval gaf Simoens de 1-1 op een dienblaadje aan Braem die heerlijk binnenknalde. 1-1 ruststand.

Assebroeke had moed geput uit de gelijkmaker net voor rust en begon beter aan de tweede helft. Hoboken lag op de loer
om de kleine foutjes af te straffen. Het eerste gevaarlijke schot kwam van B.Longueville maar die ging naast. Ook broer
Gianni ging zijn kans maar stuitte opnieuw op de sterke keeper van Hoboken. Ook de keeper van Assebroeke moest alle
zeilen bijzetten om zijn netten schoon te houden. Simoens en Braem zagen hun schoten gepareerd worden door gastgoalie.
Assebroeke kon niet scoren maar Hoboken deed dit wel . Tot tweemaal toe in twee minuten tijd. 1-3 . Assebroeke had het even moeilijk nu en onze doelman kon erger voorkomen. Na dertien minuten kwam de thuisploeg toch weer beter in de match en kregen we weer enkele kansen via Braem en Longueville maar opnieuw redde hun keeper de meubelen. Er werd veel kruit verschoten en op vijf minuten van het einde werd het 1-4 . Een minuutje later kon Simoens de verdiende 2-4 binnenknallen.
Met nog vier minuten te gaan probeerde de thuisploeg nog wel maar het was Hoboken die nog eenmaal scoorde. 2-5
Eindstand 2-5

Hoboken won verdiend maar met overdreven cijfers. Hun doelman pakte zowat alles en op de gepaste momenten sloegen
ze toe. We werden niet weggespeeld zoals vorig jaar en hadden met wat geluk misschien een puntje verdiend. Geen schande
tegen de leider van eerste nationale. We maken er nog een leuke trip van op 22 maart naar Hoboken.

Moratex Lebbeke(3Nb)  —  Peterbos Ander (3Nc)                  2 – 2

Futs IP Hannut(1N)  —   Factfuts Limal (1N)                           3 – 3

Lart Bruxelles (1N)  —  Basic-Fit BXL (1N)                               2 – 2


01/02/2019    1/8       

Futsal Evere (1N)  —  ZVC ASSEBROEKE (2Na)         2  —  7

Beker van Belgie vandaag. Wij hebben niks te verliezen dus kon er relaxer gespeeld worden. Assebroeke kon de geschorste Braem recupereren en G.Longueville was ook terug van de partij. Pascinel Kellner had het weer voor mekaar gekregen om een bus van 60 man op de been te krijgen, dus konden we rekenen op het rood/witte legioen uit Assebroek. Met nog tal van supporters die met de auto waren gekomen konden we
toch rekenen op een dikke 80 man. Chapeau.

Het was afwachten hoe de thuisploeg zou spelen. De bal tikten ze goed rond de eerste minuten zonder te dreigen. Na twee minuten een eerste schot op doel van B.Longueville maar zonder gevaar. Evere had meer de bal mede door slecht passingwerk van Assebroeke. Er werd iets te slordig en te nerveus geacteerd door de bezoekers. Evere kon een eerste keer echt dreigen nu maar het schot ging voorlangs. Slecht verdedigen leidde de 1-0 voor de thuisploeg na dik 5 minuten. Assebroeke had meer de bal nu maar was te slordig. Evere lag op de loer om te counteren. Na 12 minuten nu toch een goeie kans van Masselus. Keeper pakt knap. Assebroeke begon zijn draai te vinden nu. Simoens net naast en een kopbal van Deswarte die de keeper met een knappe reflex uit zijn doel ranselde hield Assebroeke van de gelijkmaker. Ook G.Longueville kreeg een mogelijkheid maar de paal bracht redding voor de thuisploeg. Een doelpunt ging in de lucht nu maar hun keeper was uitmuntend de eerste helft. Het was toch opletten op de counter. Vanthorre kon goed ontzetten maar werd foutief gestuit door de thuiskapitein.Hij kreeg terecht de gele kaart. Deswarte knalde nog eens staalhard naar doel maar net over. Vier minuten voor rust kreeg Assebroeke nu toch wat het verdiende.Braem bediende Simoens en die kon nu niet meer missen.1-1. De bezoekers drongen nog meer aan om de rust te bereiken met een voorsprong maar het was Evere die kon scoren alweer op een counter. Hij knalde hem wel lekker binnen. Vanthorre had geen verhaal. Ruststand 2-1

Assebroeke moest achtervolgen. Eerst B.Longueville naast en even later ook Braem net naast. Vanthorre moest met een
voetveeg redding brengen. Er zat swung in de wedstrijd nu en een schot van Braem ging voorlangs. Een aanval via B.Longueville en Simoens verdiende meer maar alweer pakte de keeper. Ook Evere had zijn kans nu maar het schot ging voorlangs. Een corner perfect uitgevoerd door Masselus en Braem bracht Assebroeke langszij na zes minuten in de tweede helft.2-2 De bezoekers roken hun kans nu en drukten Evere op eigen doel. Na negen minuten was het bijna zover. De thuisdoelman was al verslagen maar hun kapitein pakte de bal met de hand. De bal ging binnen maar de scheidsrechter had al gefloten. Een tweede gele kaart voor hun kapitein en penalty voor Assebroeke. Een taak die weggelegd is voor G.Longueville die staalhard binnenknalde. 2-3 voor tegen vier man van Evere met nog een kwartier te gaan. Met een man meer moest het balletje rustig rondgetikt worden nu maar de eerste vijf minuten gebeurde dat echter niet. Te slordig en te overhaast. We kregen enkele kansen maar het vizier stond niet goed afgesteld. Masselus pakte een onnodige gele kaart en moest nu opletten dat hij geen tweede fout maakte of we stonden ook met vier. Deswarte zorgde voor de belangrijke 2-4. Evere liet de moed nu wat zakken en moest nog twee goals toestaan in twee minuten van Simoens en G.Longueville. Nu kon er rustig uitgespeeld worden en de meespelende keeper van Evere kon daar niks meer aan veranderen. De laatste vijf minuten gaf Assebroeke niks meer weg en in de laatste minuut kon Deswarte met zijn
tweede van de avond te eindstand vast leggen. Eindstand 2-7

Puike prestatie van Assebroeke die verdiend won van Evere. Er waren veel kansen vandaag maar een sterke thuisportier verhinderde een voorsprong de eerste helft. We geloofden in onze kansen en gingen er vol voor de tweede helft. De (terechte) rode kaart van de thuiskapitein rolde de rode loper uit naar een vlotte maar verdiende zege. Opnieuw een eerste nationaler over de knie gelegd. Nu wacht net zoals vorig seizoen Gs Beo Hoboken ons op in 1/4 finale. We ontvangen Hoboken op 1 maart om 21h00 in Assebroek. Op 22 maart moeten we naar Hoboken voor de terugmatch.
Forza Assebroeke

GS BEO Hoboken (1N)  —  O Lecocq Dison (2Nb)       3  —  1

Peterbos Ander (3Nc)  —  SO Jeunes Dour (2Na)        5  —  2

Magic Thulin (2Na)  —  Moratex Lebbeke(3Nb)          3  —  6

All B Berlaar (2Na)  —  Factfuts Limal (1N)                   1  —  4

Futs IP Hannut(1N)  —  Engiechu Liege (1N)                4  —  2

ARB Hamme (1N)  —  Basic-Fit BXL (1N)                     2  —  5

MJ Bibi Liege (2Nb)  —  Lart Bruxelles (1N)                0  —  3

——————————————————————————————————————————————————    04/01/2019    1/16    ZVC ASSEBROEKE  —  HTCE La Hestre           4  —  3

La Hestre was voltallig naar Brugge gekomen om Assebroeke partij te geven in de 1/16 finale van de beker van Belgie. Assebroeke kon Deswarte recupereren. De tribune was goed gevuld.

De henegouwers mochten aftrappen en tikten de bal rustig rond. Assebroeke liet begaan. Na twee minuten moest Vanthorre zijn eerste bal pakken. Aan de overkant stond Simoens zijn vizier niet op  scherp , net naast. Na dik vijf minuten zette B.Longueville zich goed doer maar de keeper pakte.  Na acht minuten kreeg Assebroeke de kans om voorsprong te komen maar Masselus plaatste de  bal net naast. La Hestre herstelde het evenwicht en de match ging goed op en af nu. De meeste  schoten van de bezoekers waren niet goed gericht en gingen naast of over. Na dik tien minuten  werd het nu toch even warm voor het doel van Vanthorre maar tot scoren kwamen de bezoekers  niet. Het was een echte cupmatch en de foutjes stapelden zich op. Simoens incasseerde een  gele kaart. Een minuut later forceerde diezelfde Simoens de 1-0. Stan Braem hoefde maar binnen  te tikken. De wedstrijd kon nu pas echt goed beginnen. De bezoekers drongen meer aan maar nog steeds gingen de ballen hoog over. Assebroeke kon niet profiteren van de geboden ruimte om verder uit te lopen. In de twintigste minuut kregen de bezoekers een penalty. Het was zeker fout maar  die gebeurde er eigenlijk net buiten. La Hestre maalde er niet om en kon de 1-1 binnentrappen.  Assebroeke kreeg nog tot tweemaal toe een reuzekans maar kon die niet verzilveren. Rust 1-1

De thuisploeg begon gretiger aan de tweede helft en B.Longueville kon er na twee minuten 2-1 van maken. La Hestre even aangeslagen nu. Assebroeke rook bloed en zette door. G.Longueville  maakte er in zijn eigen stijl, met een snoeihard schot , 3-1 van. Even wat adem nu voor de thuisploeg en proberen de controle te bewaren. La Hestre moest nu wel komen maar stuitten op sterk brugs blok. Na twaalf minuten vonden ze toch een gaatje om een sterke Vanthorre te verschalken. Niet panikeren was de boodschap. Assebroeke morste nu wel met de kansen en moest opletten dat ze niet te veel vrijheid gaven aan de bezoekers. Na zestien minuten kon B.Longueville weer voor een veiligere marge zorgen door er 4-2 van maken na goed voorbereidend werk van Deswarte. La Hestre opteerde om de laatste vier minuten met een vliegende keeper te spelen en dat loonde 4-3. Met nog een kleine vier  minuten te gaan speelde La Hestre powerplay maar Assebroeke stond goed te verdedigen. De bezoekers kwamen niet meer tot scoren en zo stoot Assebroeke door naar de volgende ronde. Eindstand 4-3 Mooie felbevochten zege tegen een eerste nationaler. De rug is terug gerecht na de nederlaag in Dour.

Volgende week komt Berlaar op bezoek gesteund door een bus supporters. Gelukkig kunnen we ook rekenen op ons legioen. Bedankt aan alle supporters die paraat waren vanavond.

Volgende ronde beker van Belgie op 1 februari naar Evere. Er gaat een bus ingelegd worden.Verdere

info volgt snel.


30/11/2018    1/32     STE MARIE  87  —  ZVC ASSEBROEKE           3  —  10

Een ritje van 4h15 en nog eens 3h05 terug naar de andere kant van Belgie om een wedstrijd  van 50 minuten af te haspelen , misschien eens aan de bond om daar iets op te vinden om dit te kunnen vermijden. Assebroeke had dan nog te kampen met tal van afwezigen. G.Longueville Jason Deswarte moesten gekwetst afhaken. Vanraefelghem had werkverplichtingen en Simoens  kon er ook niet bij zijn. Kenneth Timmerman werd opgeroepen uit het tweede team om er toch nog zeven op het wedstrijdblad te krijgen. De thuisploeg had acht spelers tot hun beschikking.

In het zeer kleine zaaltje greep Assebroeke de thuisploeg meteen naar de keel met Braem die  al na 20 seconden op doel knalde. Even later knap nummertje van Masselus en Braem die mooi de 0-1 scoorde. Nog geen minuut later knalde diezelfde Braem de 0-2 tegen de touwen. Vanthorre  moest na 5 min eens tussenbeide komen. Masselus knalde een vrije trap op de lat maar even later maakte Stan zijn derde na een mooie aanval met Lenihan en Longueville B. Op de counter kon de  thuisploeg tegenscoren. De ingevallen Timmerman en Masselus dreven de score op tot 1-5. Vanthorre hield de thuisploeg van een tweede treffer en we gingen rusten met 1-5.

De tweede helft was nog maar goed op gang of Braem kon Longueville bedienen die de 1-6 scoorde. Arvid Lenihan kon met een subliem hieltje er 1-7 van maken. Match gespeeld.De thuisploeg probeerde wel nog eens maar dan was er nog altijd Vanthorre. Masselus en tweemaal Timmerman dreven de  score naar 1-10 op. De thuisploeg scoorde wel nog tweemaal tegen maar het mocht niet meer baten.

Assebroeke plaatst zich vrij makkelijk voor de volgende ronde. Op 4 januari komt HCTE La Hestre op bezoek naar Assebroek. La Hestre staat momenteel op de derde plaats in eerste nationale.


02/11/2018  ZVC ASSEBROEKE – BLOC 5 BXL                  6  —  3

Na ons geslaagd bekeravontuur van vorig seizoen was de honger groot om er aan te beginnen. De  thuisploeg stond nagenoeg compleet. De bezoekers hadden ook tien spelers op het wedstrijdblad. Ze hebben ook een goeie start gemaakt in de competitie en hadden er duidelijk zin in.De tribune  was goed gevulden de sfeer zat goed.

Blocs 5 schoot meteen goed uit de startblokken en konden na één minuut al eens Vanthorre op de  proef stellen.Het schot was te zwak om Yentl te verontrusten. Braem stelde daar direct iets  tegenover , net naast. De bezoekers deden goed mee en de thuisploeg kwam goed weg nadat een bal op de paal belandde en in de rebound net naast ging. Een goeie combinatie tussen Masselus en Braem  werd door Masselus binnengetikt. 1-0 na vijf minuten. Het spel ging goed op en neer en na 10 minuten  konden de brusselaars op de counter er knap 1-1 van maken. Een beter moment van de thuisploeg nu met kansen voor B.Longueville en Simoens. Na 13 minuten snoepte Braem lekker de bal af en kon alleen op de keeper afgaan. 2-1. Het spel was pittig en na 15 minuten resulteerde dat al in een vijfde blauwe kaart voor de thuisploeg. Assebroeke werd nu meer baas en G.Longueville kon zich doorzetten en J.Deswarte bedienen die mooi afwerkte.3-1. De brusselaars wat aangeslagen nu en een minuutje later maakte Lenihan Arvid er 4-1 van. De bezoekers kwamen er nu toch nog eens uit en scoorden de 4-2. Maar 30 sec later knalde Simoens op de paal maar in de rebound knalde Lenihan mooi binnen, 5-2. Simoens knalde een  minuutje later nog eens maar de keeper pakte mooi. Ruststand 5-2.

De tweede helft begon net zoals de eerste met een eerste kans voor de bezoekers. Assebroeke controleerde en lieten de bezoekers de bal. De brusselaars hadden hun keeper ingeruild voor een extra veldspeler maar  veel kansen kregen ze niet. Na balverlies van een bezoeker probeerde B.Longueville de bal te lobben over  de ver uitgekomen keeper die een reflex buiten zijn doelzone met hand wegsloeg. Een rode kaart was het verdict en de bezoekers moesten verder met 4 man. Assebroeke had nu de bal en B.Longueville maakte er 6-2 van. De jonge bende uit brussel gaf echter niet op en ze maakten nog de 6-3. Daarna controleerde Assebroeke de  match rustig en kon nog enkele keren dreigen. Vanthorre moest nog eens goed tussenbeide komen maar er werd niet meer gescoord. Eindstand 6-3.

Verdiende overwinnig tegen een technisch vaardige ploeg. Na de rode kaart bleef de thuisploeg rustig en  speelde het verstandig uit. Volgende ronde op 30 november naar St-Marie .Op zo’n 20 km van Arlon gaat dit onze verste verplaatsing ooit worden. 281 km.

—————————————————————————————–

BEKER VAN BELGIE 1/4               02-03-18  en  28-03-2018

ZVC ASSEBROEKE – GS BEO HOBOKEN          Heen  6 – 5  ,      Terug    1 – 6

BEKER VAN BELGIE 1/8

ASSEBROEKE – RP MORLANWELZ                   GS/AR

BEKER VAN BELGIE 1/16